onsdag 17. juni 2015

Hirdens Horn | Vaaren 2015





nummer ett, anno domini tyvefemten
4 1 & rA/C («for ætt og Race»)







Fra Fører-sætet

Godt nyt aar!

Overgangen fra det trykte medium til "online" har været mer strevsom for Hirdens Horn end först antaget. Den 1. million vi puttet inn i denne transition viste sig at ei holde til at digitalisere Hornet.

Dog er dette ej noget at være bang for. Vi har nu investeret ytterligere halvanden miljon, og fra nu i tyvefemten er Hornet heldigitaliceret.

Denne ej ubetragtelige slump mynt og seddel er primært hæntet fra Grandtante Rinnans Legat (se nedenunder). Vi har og bruget nogen sydafrikanske krugerrand i rent guld for at ordne en rett og god profil.

Præben Mundthe
Redaktör


Nyt slagord
Ja tidene er i ændring. Hirdflokken vokser ju ej så hurtig om dagen. Men la det ej hindre oss fra at ha en skarpt blik rættet mot ungdommen - Fræmtiden!

Med dygtig hjælp fra Reichmålsavdelingen i Hirdens Horns redaktion har vi nu et nytt slagord, opfundet paa en research Tour til herlige Wien denne forrige høst:

4 1 & rA/C

Eller oversat fra ungdomens eget sprog:

For Ætt og Race

Hvor det klinger skjønt ved litt ettertanke! Skal vi naa frem til de som har sin ungdoms blomsting nu efter nittenførr, er det viktig at være precis, "hip" og "up to Date." Hornets redaksjonelle stab haaber at alle de som ej husker Nygaardsvold og de hårde tredveaarene med dætte vil bli tiltrukket til vort friske og frimodige Budskab!


Oprætelse av Grandtante Rinnans Legat for Ædle Formaal
Det var med dyb sorg Hirdens Horn modtog budskabet om at Grandtante Rinnan gik bort ved at hænge sig i et rep i lysthaven utenfor sin recidens i Bestum Kilen den 14. avgust nu i tyvefjorten. Grandtante giorde dette valg som en taus protæst mot div. Degenerasjon i vor nasjon.

Efter seg etterlatter Grandtante Rinnan et knippe ejendommer på Vettakollen, Ullernchauseen, Egne Hiem, Bestum og Larkolden samt Pilestrædet testamenteret til Hirdens Horn. Pænge fra salg av disse ejendommer vil bruges for Reichmaalets fræmme, utrættelig kamp mot Bolsjoyvismen, og fremløftelse av runegranskning, frænologi og studier av skovfinner og andre ringe elementer i norske sokn og bygde.

Grandtante vil blive husket for sine tordnende taler paa Hirdens sommerfæste og juletræ-marsch, samt hendes bog om Hirdens virke i Bøverdalen, og ej mindst div oplysende artikle om Østerdalens skikker og korrekt norsk strømpesøm. I tillæg til gave til Hirdens Horn efterlot Grandtante Rinnan og en beskjeden samling dolker, sølvmynt og drikkehorn til diverse vænner.


En rygende fersk Jøssingvits
hvor megne jøssinger skal der til for at skru i en lysepære?
Tre. En for å indskru pæren, en for at arrestere en fedrelandsvenn og en for å spre bolsjevikisk propaganda av sletteste sort.

Sidste nyt fra socialistiske medier
Kommer i næcte nummer av Hornet



Næste nummer af Hirdens Horn vændtes somren tyvefemten

Kom i hu:
«Sit stille paa din gren – Og hold din ætt ren!»